Za priključitev delovnega stroja na traktor se uporabljajo hidravlične poteznice

Traktorji so verjetno najbolj pomemben del kmetijske mehanizacije, a nam sami po sebi običajno ne koristijo. Da postanejo tudi funkcionalni, si je potrebno priskrbeti različne priključke, ki nam olajšajo različna opravila na kmetiji. Gre za delovne stroje, kot so na primer plug za oranje zemlje, traktorski viličar in še mnogo drugega. Da jih lahko nemoteno priključimo na traktor, se uporabljajo hidravlične poteznice.

Danes poznamo različne tipe in dimenzij hidravličnih poteznic. Standardne dimenzije se gibljejo med 160 do 400 mm, a je njihova dolžina v največji meri odvisna od moči vašega traktorja. Najpogostejše so standardne, avtomatske in special hidravlične poteznice, ki se med seboj razlikujejo glede na princip delovanja. Ne glede na to, pa je potrebno izbirati izključno kakovostne poteznice, ki vam bodo dolgo služile. Kakovost in zanesljivost je poleg prave dimenzije in tipa, najpomembnejši kriterij pri izbiri pravih hidravličnih poteznic.

Učinkovit servis traktorjev pripomore k nemotenemu delu na kmetiji

Danes si težko predstavljamo kmetijo brez trpežnega, zanesljivega in kakovostnega traktorja. Ne glede na to, ali je kmetija velika ali majhna, nam traktor še kako prav pride pri številnih opravilih na kmetiji. Traktor nam pri tem delo predvsem olajša, zaradi česar je opravljeno hitreje in učinkoviteje. To pa pomeni, da so traktorji v času sezone izjemno obremenjeni, zato je kakovostne in učinkovit servis traktorjev v primeru njihove okvare, ključnega pomena.

V splošnem velja, da številnih opravil na kmetiji ni mogoče prestaviti za teden, dva ali pa celo za nedoločen čas. To pomeni, da se je na primer košnje trave potrebno lotiti takrat, ko je čas za to in tudi primerno vreme. Če v takšnih situacijah pride do okvare, to lahko negativno vpliva na naš pridelek. Da se temu izognemo, je potrebno poiskati servis traktorjev s hitrimi odzivnimi roki, široko dostopnostjo in kakovostno opravljeno storitvijo.