Turistično središče zgornjega Posočja

Posočje je priljubljena destinacija ljubiteljev naravnih znamenitosti, pravzaprav pa ponuja še veliko več in upravičeno privablja raznovrstne goste od blizu in daleč. Za mnoge je najbolj mamljiva ponudba adrenalinskih dejavnosti, ki jih tu res ne manjka. Največ možnosti ponuja Bovec, ki velja za turistično središče regije.

Ponudba v Bovcu

Predvsem za rafting Bovec ponuja ogromno izbire. To je najbolj priljubljena aktivnost med obiskovalci, vsi bi se radi po razburkani reki Soči zapeljali v gumijastem čolnu. Aktivnost je seveda zelo razburljiva in zanimiva, hkrati pa tudi družabna in zabavna. Nič čudnega, da ponuja za rafting Bovec kar nekaj različnih programov, ki ciljajo na različne interese povpraševalcev. Kot nalašč je za družine in sodelavce, sošolce in druge skupine. V vsakem primeru pa za rafting Bovec ponuja dovolj možnosti, da bo vsak našel pravo rešitev zase.

Seveda imamo tudi druge možnosti, priljubljeno je recimo še soteskanje. Soča ponuja prijeten ambient za takšne aktivnosti, pri soteskanju pa se nekoliko umaknemo od poletnega vrveža in vročine. Za soteskanje Soča ponuja nekaj svojih pritokov, ki imajo globoke kanjone, po katerih se lahko podamo. Značilne so tudi razne naravne ovire, pravzaprav nas čaka pravi poligon, ki je glavna atrakcija te aktivnosti. Pravzaprav je tudi za soteskanje Soča na ta način idealna izbira, saj spet ponuja zelo različne izkušnje glede na to, za kateri program se odločimo.

Druge turistične točke Posočja

Posočje ponuja še veliko več kot le posamezne adrenalinske aktivnosti, čeprav je fokus pogosto na teh. Prav tako je kar nekaj ponudbe tudi v drugih turističnih krajih. Bovcu konkurira predvsem Kobarid, ki je prav tako priljubljena destinacija za ljubitelje raftinga in drugih vodnih aktivnosti, navduši pa tudi s pestro zgodovinsko in kulturno zapuščino. Prav tako zanimiv je lahko Tolmin, ki je tudi usmerjen močno v ponudbo, ki privlači turiste v poletnem času.