Prestižni videz klasičnega parketa

Kljub temu da je na trgu zelo veliko različnih možnosti pri izbiri talne obloge iz lesa, pa je klasični parket še vedno ena od najbolj zaželenih izbir. Takšna vrsta parketa je vzdržljiva več generacij, saj ga lahko večkrat obnavljamo. Z obnovo pa se povrne naravna lepota lesa.

Klasični parket je narejen iz masivnega lesa, ki je lahko različnih debelin, na primer 10, 15 ali pa 21 milimetrov. Ključna prednost je izjemno dobra zvočna in toplotna izolacija.

Lakiranje ali oljenje klasičnega parketa

Klasični parket se lahko lakira ali pa olji. Na takšen način se lahko zelo učinkovito zaščiti pred morebitno umazanijo, vlago in pred drugimi vrstami poškodb. Kakovostni zaščitni sloj prav tako daje lepši videz parketu.

Na sploh velja, da so parketi med sabo nekje približno enako obstojni. Razlika med njimi je ta, da se določena vrsta parketa v primerjavi z drugo lahko večkrat obnavlja. Debelejši parket na primer lahko večkrat brusimo ter nato oljimo ali pa lakiramo.

Pod iz masivne hrastove deske

Če boste kdaj morali izbrati med različnimi vrstami talne obloge iz lesa, vas bo med drugim zagotovo najbolje prepričal tudi kmečki pod. Ta je proizveden iz masivne hrastove deske. Je v surovem stanju ter ima zaobljene robove in utor. Ponaša se z odlično toplotno ter zvočno izolacijo. Ključna prednost masivnega kmečkega poda je tudi ta, da lahko prav vse morebitne poškodbe na parketu popravite v povsem lastni režiji.

Parket za rustikalni videz vašega doma

Kmečki pod omogoča čudovit rustikalni videz, na katerega prisegajo številni ljudje. Robovi desk tovrstne talne obloge so zaobljeni. To pa še dodatno poudarja edinstveni izgled. Zaradi masivne izvedbe pa talno površino odlikuje dolgotrajnost in odlična toplotna izolacija.

Še posebno lepo je videti kmečki pod iz hrasta. Parket hrast že na sploh velja za odlično izbiro, ki domu doda največjo mero elegance in topline.