Prednosti prezračevalnih sistemov

Prezračevanje lastnega doma bi morali biti vsakomur, ki si želi zdravega življenja in dobrega počutja. Prezračevalni sistemi lahko pot do čistejšega in boljšega zraka v lastnem domu. S pomočjo kvalitetnih in kakovostnih sistemov, ki so na voljo na trgu, si lahko vsakdo zagotovi čisti zrak znotraj lastnega doma. 

Prezračevalni sistemi se med seboj razlikujejo. Če živimo v majhnem stanovanju se lahko odločimo za nakup lokalnega prezračevalnega sistema, ki bo zadostoval za prezračevanja glavnega bivalnega prostora. Če živimo v hiši, bomo morali za efektivno prezračevanje namestiti centralno prezračevanje. 

Prezračevanje brez odpiranja oken

Glavna prednost prezračevalnih sistemov je zagotovo zmožnost prezračevanja brez potratnega odpiranja oken. Ko odpremo okno, izgubimo ogromno energije. V zimskem času, ko se trudimo ogreti hladne prostore hiše, je tako prezračevanje precej neugodno. 

Če želimo varčno in kakovostno prezračiti svoj dom v vseh letnih časih, so prezračevalni sistemi edina možnost, s katero si lahko omogočimo svež in zdrav zrak v vsakem delu dneva. 

Prezračevalne cevi iz kvalitetnega materiala

Če si želimo v svoj dom namestiti prezračevalni sistem, bomo morali kupiti kvalitetne cevi za prezračevanje, ki jih bomo namestili v stene in strope celotne hiše. 

Cevi za prezračevanje morajo biti izdelane iz kvalitetnih fleksibilnih materialov, ki imajo lahko različne dimenzije. Pri nakupu lahko izbiramo med različnimi dimenzijami cevi. Kupimo lahko 50 mm, 75mm ali 90 mm cevi. 

Higienski in protiglivični namaz

Cevi za prezračevanje morajo biti resnično kvalitetne, kar pomeni, da morajo biti izdelane iz higienskega materiala, ki ima protiglivični notranji premaz. To je premaz, ki preprečuje, da bi se na notranjih stenah cevi nabirala presen ter ostale bakterije, ki bi jih kasneje vdihovali. 

Cevi morajo biti popolnoma brez vonja, saj bi v nasprotnem primeru vonj prišel tudi v notranjost hiše. Notranja površina cevi za prezračevanje mora biti popolnoma gladka, da je pretok zraka neoviran in optimalen.