Popolna rešitev za skladne in sijoče bele zobe so zobne luske

Si želite čudovit naraven nasmeh, ki bi trajal ob pravilni negi več kot 10 let? Za to rešitev vam v sodobnem času ponujajo tako imenovane zobne luske. Porcelanaste luske so idealna rešitev, če imate obarvane zobe, odlomljene, obrabljene, premajhne ali na videz neprivlačne zobe. To so izrazito tanke keramične luske, ki jih namestijo le na sprednjo površino naravnih zob in se le-teh trdno oklenejo. S pomočjo Cerec CAD CAM sistema jih po naročilu izdelajo že v nekaj urah.

Ker je porcelan podoben sklenini naravnega zoba in svetlobo odseva na isti način, po namestitvi lusk zobje izgledajo popolnoma naravni. Pri tem estetskem posegu minimalno obrusijo le sprednjo stran, na ostalih ploskvah je zob nedotaknjen. Brušenje opravijo s povečevalnimi lupami in mikroskopom, da resnično obrusijo najnujnejše. Nato vzamejo odtise in jih pošljejo v specializiran zobotehnični laboratorij, kjer naredijo zobne luske ustrezne barve in prosojnosti.

Porcelanaste zobne luske ne potrebujejo časa za okrevanje

Če imate večinoma ohranjene zobe in nimate kompozicijskih polnil, potem ste popoln kandidat za zobne luske. Katere luske so idealne za vas, vam bodo pred dentalnim posegom svetovali stomatologi. Samo trajanje posega bo zagotovo odvisno od stanja vaših zob in števila lusk, ki jih je potrebno namestiti. Preden vam stomatologi namestijo keramične luske, boste morali nositi začasne luske, ki bodo zaščitile vaše naravne zobe. Pri drugem obisku, bodo luskam preverili obliko in videz in popravili morebitne nepravilnosti.

Porcelanaste luske ne potrebujejo časa za okrevanje, zato se takoj po posegu lahko vrnete domov v vsakodnevno rutino, vključno s fizično aktivnostjo. Mogoče boste po namestitvi zobne luske čutili blago nelagodje, zato se vsaj nekaj časa izogibajte zelo vroči in mrzli hrani ter pijači, ter žilavi, trdi in hrustljavi hrani. Pogoj za dolgo življenjsko dobo lusk je zdrav življenjski slog, primerna higiena in reden pregled pri zobozdravniku.