Najboljši razlogi zakaj podjetje potrebuje odvetnik

Premislite o vsakodnevnih dejanjih, ki potekajo v vsakem podjetju in hitro boste ugotovili, zakaj vsako podjetje občasno potrebuje pravno svetovanje. Dober odvetnik vam lahko v vsakem trenutku ponudi pravno zaščito in nasveti, ki ga potrebujete. 

Številne vsakdanje situacije nosijo veliko pravno breme, in ravno zato je pravno svetovanje nujno potrebno, saj bodo strokovnjaki na določenem področju hitreje znali pravilno ukrepati v dani situaciji. S pomočjo dobrega pravnika se boste izognili vsem težavam, ki bi lahko nastale z napačnimi potezami. 

S pravnikom lahko zaščitite svoje odnose s kupci in dobavitelji

Kolikokrat ste sklenili pogodbo kar po telefonu ali si izmenjali e-pošto? Koliko klavzul bi izločili iz pogodbe, pa zaradi nevednosti niste kupcu ali dobavitelji ničesar niti omenili. To so situacije v katerih je pravno svetovanje nujno potrebno, saj vam lahko prinese ogromne koristi. 

Pogodba s stranko ne preprečuje le številnih zapletov, ki se pogosto pojavijo, predvideva pa tudi, kako bomo ukrepali v primeru nesoglasij. Pravno svetovanje vam bo omogočilo, da vam odvetnik priporoči tiste klavzule, ki navajajo, kako se bo zaveda reševala, če bo prišlo do konflikta. 

Kako postopati, ko je podjetje v krizi

Dandanes lahko rečemo, da veliko podjetij priznava makroekonomsko negotovost in moteče spremembe v svoji dobavni verigi in nepričakovane spremembe krivulj ponudbe in povpraševanja. Katere spremembe so potrebne za soočanje s situacijo in kdaj moramo uporabiti prestrukturiranje?

V težkih časih je prilagajanje okoliščinam z novim poslovnim modelom včasih možnost, drugič pa stvar preživetja. Kadar se ti dogodki pojavijo v večnacionalni skupini, pravila o transfernih cenah vsebujejo smernice glede razumnih meril, ki jih je treba upoštevati in takrat pride na vrsto prestrukturiranje. 

Kako pristopimo k prestrukturiranju

Prestrukturiranje lahko v kriznih časih postane edina možnost rešitve. V globaliziranem gospodarstvu, v katerem imajo večnacionalna podjetja vodilno vlogo, so transferne cene visoko na dnevnem redu tako davčnih uprav kot davkoplačevalcev.