Kje uporabljamo keramične ploščice?

Ploščice so zelo priljubljene, saj prinašajo mnoge funkcionalne prednosti. V nekaterih prostorih so naravnost nepogrešljive, v drugih pa predstavljajo vsaj dobrodošlo rešitev. Ponekod imajo tudi pomembno estetsko vlogo, kar prav tako nekaj šteje. Kje se torej takšne ploščice najpogosteje uporabljajo?

Keramične ploščice za kuhinjo

Zelo pomembno nalogo imajo keramične ploščice za kuhinjo. V tem prostoru se namreč pogosto soočamo z raznimi madeži in drugimi težavami. Imeti moramo zanesljive talne in stenske obloge, ki jih lahko redno čistimo brez velikega napora. Keramične ploščice za kuhinjo so gotovo najboljša izbira, še posebej okoli kuhalnih površin, kjer nastajajo mastni madeži. Pomislimo tudi na razlitja tekočin ter na visoko vlažnost zaradi vodne pare, navsezadnje pa ploščice odbijajo tudi vonjave, ki bi se sicer zažrle v mehke talne obloge in druge materiale. Vsekakor so keramične ploščice za kuhinjo najboljša rešitev, čeprav imamo na voljo tudi druge možnosti.

Keramične ploščice za kopalnico

Kopalniška keramika ima v mnogih primerih celo pomembnejšo nalogo, saj imamo v tem prostoru opravka tudi z večjimi tveganji. Neposreden vpliv vode je lahko velika grožnja za občutljive površine, tudi za betonsko ploščo. Na dolgi rok v kopalnici nastajajo velike obremenitve zaradi vode in visoke vlažnosti v zraku. Keramične ploščice preprečujejo vdor vode v podlago in tako zaščitijo občutljivejše površine. Prav tako lahko ploščice enostavno čistimo, ne pozabimo pa še prijetnega občutka pri uporabi, kar je v kopalnici še kako pomembno, saj v prostoru pogosto hodimo bosi.

Keramične ploščice v drugih prostorih

V stanovanjskih prostorih uporabljamo ploščice tam, kjer želimo površine dobro zaščititi in enostavno čistiti. So idealne za predsobe in hodnike, kjer z obutvijo prenašamo umazanijo, prav tako je tam pogosto veliko vode in vlage zaradi snega ali dežja. Keramične ploščice se pogosto uporabljajo tudi na balkonih, terasah in drugih površinah, kjer pričakujemo vpliv vremenskih dejavnikov.