Kakovostno olje za parket za mehkejšo in toplejšo talno oblogo

Dobri poznavalci talnih oblog zagotovo veste, da je v tem hipu v trendu zlasti oljen parket. Takšna vrsta parketa je v primerjavi z lakiranim veliko bolj mehka pa tudi toplejša na sam otip. V veliki meri je to odvisno tudi od olja. Olje za parket mora biti zato izbrano čim kakovostneje.

Vrhnji sloj oljenega parketa je potrebno obnavljati, in sicer na določene intervale. Zaščita je pri takšni vrsti parketa torej globinska. Kakovostno olje za parket poskrbi za učinkovito vzdrževanje, s tem pa tudi za primerno življenjsko dobo talne površine.

Lahko rečemo, da je vzdrževanje oljnega parketa v primerjavi z lakiranim veliko bolj preprosto. Pri obnovi oljnega parketa je možno izvesti tudi ščetkanje površine, in sicer za bolj naravni videz talne površine iz lesa.

Vrhunsko olje za parket vam je po ugodni ceni na voljo v spletni prodajalni, kjer lahko izbirate še med drugimi vrstami sredstev za nego in vzdrževanje različnih vrst parketov. 

Panelni parket lahko polagate brez lepila

Panelni parket je samo ena od številnih vrst priljubljene lesene talne obloge, vendar ga je dobro izpostaviti, saj se ponaša z nekaterimi prednostmi, ki so zagotovo mikavne prav za vsakega kupca.

Panelni parket je troslojni in končno obdelan. Je velikih dimenzij, sestavljen pa je iz zgornje plasti trdega plemenitega lesa ter dveh plasti podloge. Po dimenziji in po številu plasti se razlikuje od dvoslojnega parketa. Panelni parket ima zgornji slog narejen iz lamele iz trdega lesa. Srednji sloj je iz mehkejše vrste lesa, na primer iz jelovine; spodnji sloj panelnega parketa pa je narejen iz jelovega furnirja.

Panelni parket po videzu še najbolj spominja na klasično vrsto parketa, s tem da je njegova montaža oziroma polaganje veliko bolj preprosto. Ena od večjih prednosti panelnega parketa je zagotovo tudi izjemno dostopna cena. Klik sistem pa omogoča postavljanje parketa brez lepljenja.