Epoksi tlaki med ceno in kvaliteto

Tlakovanje površin z epoksidnimi smolami je zelo posrečena rešitev v primeru, da želimo podlago dobro zaščititi pred večjimi obremenitvami in kakšnimi posebnimi grožnjami. A na voljo imamo cel spekter možnosti, med katerimi moramo izbrati pravo. Običajno gre za kompromis med ceno in kvaliteto – nekateri epoksi tlaki so dokaj enostavni in zelo ugodni, drugi so dražji in zahtevnejši, a ponujajo bistveno boljši končni učinek. Odločamo se na podlagi lastnih zahtev in pričakovanj.

Samorazlivni tlaki ponujajo odličen kompromis

Odličen kompromis te vrste ponujajo samorazlivni epoksi tlaki. Cena sicer ni najnižja, je pa dovolj ugodna, da se lahko brez pomislekov odločimo za takšno tlakovanje, tudi če nas skrbijo predvsem stroški. Najbolj prepričljiva odlika pa je gotovo odlična zaščita, ki jo prinašajo samorazlivni epoksi tlaki, cena je glede na to tudi upravičena, ne le ugodna.

Samorazlivni tlaki kombinirajo različne prednosti, ki ustvarijo idealen kompromis za večino uporabnikov. Glavne prednosti seveda izvirajo iz lastnosti materialov, ki se uporabljajo pri tovrstnem tlakovanju – izdela se tlak iz epoksidne smole in drugih vzdržljivih materialov. Takšna zaščita varuje pred vodo in kemikalijami, mehanskimi obremenitvami, umazanijo, prahom in drugimi vsiljivci. Pri dolgoročni uporabi se odlično obnese, zato se tudi v šolah, bolnišnicah in podobnih okoljih uporabljajo prav samorazlivni epoksi tlaki. Cena je le še pika na i zbirki prepričljivih funkcionalnih lastnosti.

Drugi kompromisi

Seveda ni nujno, da so prioritete približno uravnotežene in iščemo srednjo pot med ceno in kakovostjo. Če dajemo več poudarka ceni, potem so prava izbira epoksi tlaki, ki jih izdelamo sami s premazom za beton. Če želimo doseči bistveno boljšo zaščito in večjo vzdržljivost, potem pridejo v poštev le debelejši epoksi tlaki, ki jih naročimo pri zanesljivem ponudniku. Na voljo imamo torej več različnih možnosti, ki se lahko dobro obnesejo, vse pa je v končni fazi odvisno od naših potreb.