Drsna vrata v stanovanjskih prostorih

Čeprav smo drsnih vrat najbolj vajeni iz trgovin in podobnih komercialnih prostorov, so drsni mehanizmi povsem primerni tudi za uporabo v domačem stanovanju. Tako lahko z uporabo drsnih vrat dosežemo odlične učinke v stanovanjskih prostorih, če imamo dobre ideje in ustrezne rešitve.

Notranja drsna vrata

V stanovanjskem okolju se na drsnih vodilih uporabljajo predvsem notranja vrata. To običajno niso avtomatska vrata in nimajo električnega pomika, enostavno jih odpiramo in zapiramo kar sami z ročnim upravljanjem. Vseeno imajo takšna drsna vrata mnoge prednosti. Pogosto najbolj izstopa prihranek prostora, saj drsni mehanizem ne posega v površino prostorov. Poleg tega je tudi uporaba takšnih vrat zelo hitra in enostavna, čeprav ne gre za avtomatska vrata. Tako se notranja drsna vrata pogosto uporabljajo za tiste prehode, ki jih redno uporabljamo in prehoda ne želimo ovirati.

Na voljo so različna notranja drsna vrata, ki jih lahko dobro prilagodimo svojim potrebam. Takšna vrata lahko izdelamo po meri, predvsem izbiramo med različnimi materiali in mehanizmi. Ni nujno, da gre za kakšna posebej napredna in draga vrata, že osnovna notranja drsna vrata se lahko zelo dobro obnesejo v takšnem okolju.

Zunanja drsna vrata

V stanovanjskem okolju zunanja drsna vrata niso tako pogosta, seveda pa se lahko vseeno uporabljajo. Priljubljena so recimo drsna vrata za prehod na teraso, balkon ali vrt. Včasih so to celo avtomatska vrata, ni pa nujno, saj teh vrat praviloma ne uporabljamo zelo pogosto in jih lahko brez težav upravljamo tudi ročno.

Za vhodna vrata so drsna vrata le redko najboljša izbira, saj v stanovanjskem okolju ne sprejemamo velikega števila obiskovalcev. Vseeno lahko imajo svoje prednosti in se odlično obnesejo, a na voljo imamo še mnoge druge opcije, ki so lahko še veliko boljše. Splača se preveriti ponudbo in dobro premisliti o razpoložljivih možnostih, s katerimi lahko dosežemo kar najboljši učinek.