Cena vstavitve implantata

Implantat velja za odličen nadomestek korenine odpadlega zoba. Če se v tem hipu zanimate za vstavitev implantata oziroma zobnega vsadka, ste najverjetneje preverili že kar nekaj ponudnikov. Velika verjetnost pa je, da sami iz cenika posameznega ponudnika ne znate izračunati, koliko vas bo stala takšna storitev.

Ceno za vstavitev implantata določajo vijak oziroma implantat, nadomeščanje manjkajoče zobne korenine, vezni člen oziroma abutment ter zobna krona, ki pa je lahko izdelana iz različnih vrst materialov. V določenih primerih pa vam zobozdravnik lahko zaračuna še kakšno drugo stvar. Ravno zato je še toliko pomembneje pridobiti zelo natančno ponudbo.

Kakovost ni vedno v sorazmerju s ceno

Implantat se lahko razporeja v tri različne kakovostne razrede. Tudi zato cena nikakor ne sme biti edino merilo za menjavo ponudbe. Številni zobozdravniki na primer zelo odsvetujejo vstavitev poceni implantatov. Odločitev, kateri implantat boste izbrali, pa je predvsem odvisna od vas samih.

Kakovostni implantati priznanih proizvajalcev so vsekakor nekoliko dražji, vendar se vam odločitev za takšne veliko bolj splača.

Nujen temeljit pregled zob

Vsekakor je vstavitev implantata odvisna tudi od samega stanja zobovja ter od čeljustne kosti. Za pridobitev ponudbe za nadomestitve zob je zato nujen še temeljit pregled.

Pregled poteka približno pol ure. Obsega torej oceno splošnega zdravstvenega stanja, oceno stanja v ustni votlini, oceno RTG posnetkov, pogovor ter prikaz temeljnih principov implantacije s slikami, modeli ter načrt protetične rehabilitacije.

Možne komplikacije po vstavljanju implantata

Implantacija načeloma velja za strokovno utemeljeno kirurško metodo. To pomeni, da je varna in uspešna. Kljub vsemu pa med samim posegom pa tudi po njem lahko pride do komplikacij, vendar le redko. Komplikacije so na primer v obliki krvavitve, otekline ali pa infekcije.

V večini primerov se lahko najučinkoviteje pomaga z zdravili ali pa z nekaterimi manjšimi dodatnimi posegi. Dobra novica pa je ta, da je kar okoli 80 % implantatov po 10. letih uporabe še vedno v funkciji in ne povzroča nikakršnih težav.